Stiri

Leonardo DiCaprio îl va interpreta pe Leonardo da Vinci

Actorul Leonardo DiCaprio, în vârstă de 42 de ani, va juca rolul pictorului Leonardo da Vinci, într-o ecranizare după cartea lui Walter Isaacson, avându-l drept protagonist pe celebrul artist. Pentru drepturile de a realiza acest film biografic s-a organizat o licitație în care au fost competitori Universal și Paramount Pictures. Aceștia din urmă au  câștigat, iar producător va fi chiar DiCaprio alături de Jennifer Davisson, cu casa lor de producție, Appian Way.

Mama actorului, Irmelin DiCaprio, povestea într-un interviu că în 1974, însărcinată fiind, se afla la Galeria Uffizi din Florența și admira lucrările lui Leonardo da Vinci. În acel moment, a simțit primele mișcări ale bebelușului și așa a decis să-l numească Leonardo, după numele marelui pictor.

Poveste sau nu, cert este că în acest moment al carierei sale, după un premiu Oscar câștigat în 2016 pentru rolul din ”The Revenant: Legenda lui Hugh Glass” și trei Globuri de aur, Leonardo DiCaprio are șansa să-l întruchipeze pe legendarul da Vinci.

Leonardo di ser Piero da Vinci, cunoscut sub numele de Leonardo da Vinci, s-a născut în 1452 și a murit la 67 de ani, fiind unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai Renașterii.

S-ar putea să-ți placă și...