POVESTEA TA

Actori celebri si regizor de filme istorice la Revolutia din decembrie 1989. Au trecut 28 de ani si nu avem raspunsuri.

„Ma numesc Popa, Maria Popa si sunt din Timisoara. Am trimis sute de scrisori si intrebari la mai toate institutiile de presa. Cei mai multi mi-au spus ca revin cu raspunsuri sau m-au trimis catre internet unde as putea sa gasesc raspunsuri. Nu vreau sa mor inainte de a intelege ce s-a intamplat la acea revolutie. Probabil ca-mi voi intalni fata acolo si probabil ca-mi va cere niste raspunsuri. Vreau sa stiu daca fata mea a murit degeaba sau a realizat un lucru maret cu pretul vietii ei. Am urmarit atent ce s-a intamplat in acesti ani. Nu am inteles nimic, decat ca cineva isi bate joc de noi si se intereseaza numai de ghiftuirea lor, cu orice pret. Ma puteti ajuta voi, macar sa lansez aceste intrebari. Poate cineva, candva, o sa-mi raspunda.” Doamna Maria Popa din Timisoara a insistat pentru acest subiect. Ne-a facut sa ne punem si noi aceste intrebari si impreuna cu voi poate gasim niste explicatii. Domnia sa ne-a trimis un set de intrebari la care sa raspundem. Redam mai jos, cateva dintre ele, cu rugamintea sa fim ajutati sa raspundem si sa intelegem impreuna.

 1. De ce Bob si Postelnicu au afirmat la proces ca stiau ca o sa vina la putere Ion Iliescu sustinut de rusi?
 2. Voi nu ati avut senzatia unui film bine regizat? Banuiala mea este ca Sergiu Nicolaescu a facut asta.
 3. Efecte speciale, teroristi, victime, mesaje pentru tara. Nu au fost descoperiti teroristi, ba, din disperare au fost denumiti civili nevinovati si maziliti de multimea nestiutoare. De ce?
 4. Ce cautau acolo toti mari actori de filme cu actiune si istorice?
 5. De ce i-au omorat si au dat numai inregistrarea si o parte din proces?
 6. Care este adevarul cu armata si conducatorii ei?
 7. Cin l-a pacalit pe Ceausescu sa plece la Targoviste astfel incat sa nu aiba in aer controlul si de ce erau toate pregatite acolo?
 8. Cati oameni nevinovati au murit cu adevarat?
 9. De ce Parchetul miliar a clasat dosare si nu avem raspunsuri?
 10. A fost revolutie, lovitura de stat sau altceva?
 11. Nu plateste nimeni pentru oamenii nevinovati? Este suficienta moartea lui Ceausescu?
 12. Ce avem din cele patru necesitati importante rostite de Majestatea Sa, regretatul Relele Mihai al Romaniei (Liberate, Democratie, Identitate si Demnitate)?

Doamna Popa ne-a trimis un set de 43 de intrebari. Unele referitoare si la mineriade. Foarte interesante si ofertante, insa noi am ales, pentru moment, numai cateva legate de revolutia din decembrie 1989.Cine poate sa raspunda punctual sau sa-si dea cu parerea va fi apreciat. va rugam sa incercam sa o ajutam pe doamna Popa si pe noi, cei care vrem sa aflam raspunsuri si adevarul despre revolutia din decembrie 1989.

Multumim anticipat!

S-ar putea să-ți placă și...