INTERVIURI POVESTI Stiri

Interviu cu jurnalistul ploieștean Gabriel Dima care duce o luptă aprigă cu șmecherii de oraș!

Gabriel Dima

Despre jurnalistul Gabriel Dima – propietarul publicației independente www.infoploiesticity.ro – se pot scrie romane, plecând de la primii ani de viață până în prezent.

De peste 10 ani lucrează în presă, începând ca difuzor volant, reprezentant vânzări abonamente-publicitate până la a deține unul dintre cele mai echilibrate și cititite publicații din Ploiești.

Ce a făcut anul trecut jurnalistul Gabriel Dima? Ce proiecte mai are? Ce dorințe în noul an? Vom afla într-un interviu exclusiv. Un interviu prin care spune adevărul și mai dă o și o “palmă” șmecherilor de oraș.

“Șmecherii de oraș se cunosc, nu se inventează“ pare a fi sloganul lui.

PressCafe: Bine te-am găsit Gabi. Cum a fost anul 2018 pentru tine?

Gabriel Dima: Un an incredibil de greu, în care unele persoane au vrut să “dispărem“ ca publicație. Unele persoane care și-au făcut reclamă pe spatele meu, al site-ului și al colaboratorilor mei. Unele persoane, egoiste, rău voitoare. Însă am reușit să trec peste aceste aspecte.

P.C: Da, am citit un articol la tine pe site despre cineva care ți-a adus injurii, defăimare publică, etc. Ce s-a petrecut de fapt?

G.D: Așa cum am spus și în acel punct de vedere al redacției, domnul cu pricina a uitat de unde a plecat și a beneficiat de imagine la două evenimente caritabile. Dar, nu dezvolt subiectul. Atunci, autoritățile și-a făcut datoria.

P.C: Ai zis mereu că “șmecherii se cunosc, nu se inventează”. La cine te referi?

G.D: La băieții și fetele de “oraș”. Care nu fac o faptă caritabilă, care nu au proiect social și cultural interesant, însă merg cu ultimele tipuri de mașini, vorbesc la nu știu ce Galaxy X 10, nu pot lega două fraze, dar ei/ele se dau “the best în the town“.

P.C: Ce ai făcut de sărbători?

Gabriel Dima a organizat peste 15 evenimente caritabile

G.D: De Crăciun am fost la un prieten, în comuna Cosminele (o comună superbă), la aer curat, fără semnal la telefonul mobil, a fost epic și relaxant. De Revelion, cu 2 prieteni, ceva mai liniștitor, fără mare tam tam. În rest, mai mult pe acasă sau prin oraș.

Ambiție, pasiune, spirit de luptă și dăruire

P.C: Nici bine nu a început anul și faci un eveniment caritabil! Ne poți da câteva detalii?

G.D: Este un turneu de mini fotbal (caritabil), organizat de Info Ploiești City, DJ Kabal, ACS Dinamo Victoria Ploiești și CSM Ploiești, în scopul strângerii de fonduri pentru antrenorul de kickboxing, Stelu Felix Stoica, diagnosticat cu o boală grea (slăbirea vederii, diplopie și exoftalmie), având nevoie de mai multe intervenții chirurgicale, o operație îl costă în jur de 15000 euro!

Detalii despre acest caz aici: http://infoploiesticity.ro/social/1835-uniti-pentru-felix-stelu-stoica-impreuna-il-ajutam-sa-si-recupereze-vederea.html

Turneul va avea loc pe data de 25 ianuarie a.c., începând cu ora 15.00, în Sala Sporturilor “Olimpia” Ploiești. Unde așteptăm pe toată lumea, să jucăm fotbal, să ne distrăm și să donăm.

P.C: Mai știi câte asemenea evenimente ai făcut? Ce feedback au avut? Care a fost cel mai emoționant?

G.D: Dacă nu mă înșel, sunt vreo 15… Ca de fiecare data am avut feedback pozitiv. Cel mai emoționant… Nu pot spune exact care din ele. Toate au avut o încărcătură emoționantă aparte.

P.C: Ce înseamnă fiecare eveniment de acest gen, în parte? Cât timp îți ia pentru organizare?

G.D: Fiecare eveniment înseamnă nervi, stress, oboseală, renunțări, sponsori, artiști, parteneri, etc. De multe ori, îți vine să renunți la a mai organiza ceva, într-un oraș în care invidia, minciun și răutatea sunt reguli de bază. Ca timp, cred că între două și trei săptămâni. Aproape zilnic…

P.C: Cum reușești? Chiar și cel mai puternic om nu ar rezista atât!

G.D: Prin ambiție, pasiune, spirit de luptă și dăruire. Dacă nu ai aceste calități, renunți din prima.

P.C: Știm că în vara trecută ai avut probleme de sănătate. Cum te simți acum?

G.D: Da. Un atac de panică și o perioadă depresivă, prin care am trecut. Toate au venit după acel “atac murdar“ la adresa mea și niște discuții cu câteva persoane, care nu au înțeles ce înseamnă spirit de fair play; apoi de la stress, emoții, muncă până la epuizare…

P.C: Ce ți-ai propus anul acesta? Personal și profesional?

G.D: În primul rând să fiu sănătos, apoi măcar o dată pe lună să plec într-o călătorie prin Prahova sau prin țară, să-mi găsesc jumătatea (un capitol la care parcă-s blestemat); iar profesional …un proiect interesant (nu dau acum detalii, o să aflați la timpul potrivit). Rămâneți pe www.infoploiesticity.ro

P.C: Vacanța preferata?

G.D: Oriunde între prieteni…

Este fan Petrolul Ploiești

P.C: Culoarea politică …

G.D: Culoarea: este galben-albastru dar nu politică! Sunt fan Petrolul Ploiești de mic. Pentru mine politica este o t….a de colțul străzii.

P.C: Ce detești la oameni?

G.D: Indiferența, falsitatea, minciuna, egoismul și lipsa de respect față de cel de lângă tine. Pentru unii este mai ușor să dai copy-paste la un proiect, o acțiune, decât să te implici direct, să demonstrezi că faci ceva la fel de interesant și diferit. Asta pentru mine a fost și rămâne o lipsă totală de etică, de moralitate și de credință.

P.C: Presa on-line sau print?

G.D: On-line, clar …N-am mai citit un ziar print cred că de 3 ani! A, ba da… la Cosminele, ”Info Cosminele “. Nu-l pot cataloga un ziar în adevăratul sens al cuvântului. Dar totuși, mi-au plăcut subiectele de acolo. Ca o paranteză, administrația locală din Cosminele mă consideră “dușmanul “ ei și cea mai “incomodă” persoană. De câte am fost, am creat “panică” .

P.C: Club, Mall sau Pub?

G.D: Prefer să ies cu prietenii într-un pub, unde este liniște. În mall, mai rar, fiindcă mă plictisesc la cumpărături. Nu-mi place să pierd mult timp la shopping.

P.C: Când ai fost dezamăgit ultima oară?

G.D: Trăim într-o lume “perversă” și plină de dezamăgiri. Cred că acum trei luni, de o amică în care aveam încredere totală. Nu și-a ținut unele promisiuni și a încercat să mă convingă cu o “scuză”. Asta detest mult. Dacă ai de gând să mă dezamăgești, fă-o din prima, nu după ce prind încredere totală. Românisme…

P.C: Fiindcă ne apropiem de finalul interviului, ce dorești cititorilor PressCafe și ai tăi?

G.D: În primul rând multă sănătate, un an 2019 așa cum și-l doresc și să-și urmeze visele.

Vouă, să creșteți în audiența, să aveți parte de cele mai mișto subiecte și interviuri. Va pup și multă baftă.

S-ar putea să-ți placă și...