Copii super

Giulia Tabără sau fascinația frumuseții și talentului fără granițe

Giulia Tabără va împlini în curând 12 ani și este elevă în clasa a cincea la Școala Generală Mihai Eminescu din Giurgiu. Este suficient s-o privești și nu-ți mai poți lua ochii de la ea, atât e de frumoasă, iar dacă mai începe să și cânte, ai senzația că nu e reală. Dacă pentru frumusețea fizică meritele nu sunt neapărat ale ei, pentru felul în care trezește emoție atunci când este pe scenă doar ea este responsabilă. Ea și talentul ei, plus orele de muncă care pentru Giulia înseamnă pasiune și mod de a trăi. Face canto, ia lecții de flaut și pian, participă la concursuri naționale și internaționale și ia premiile cele mai mari. Mai mult decât atât, fascinează publicul și juriile din toată lumea, de la toate competițiile la care urcă pe scenă. Despre drumul ei în lumea muzicală am invitat-o chiar pe Giulia Tabără să vorbească pentru presscafe.ro

Giulia Tabără

Presscafe: Care sunt preocupările unei fete atât de talentate și muncitoare cum ești tu? Ce îți place să faci când nu ai treabă?

Giulia Tabără: Când nu sunt la şcoală sau nu am cursuri ori spectacole, îmi place să mă uit la seriale şi să ascult muzică.

Presscafe: Muzica este pentru tine un mod de viață. Mai ai și alte pasiuni?

Giulia Tabără:  Da, îmi plac: teatrul, dansul, modellingul şi design-ul.

Presscafe: Revenind la muzică, cum ți-ai descoperit această pasiune?

Giulia Tabără: Am descoperit pasiunea pentru muzică de la vârsta de 4 ani, cântând prin casă cântecele Rihanei. Mami m-a auzit şi şi-a dat seama că am ureche muzicală şi că am voce. La vârsta de 6 ani m-a dus la canto la Palatul copiilor din Giurgiu. În prezent fac canto la Şcoala de muzică Crina Mardare Experience cu Aniela Halmagiu.

Presscafe: Câte ore pe săptămână mergi la repetiţii?

Giulia Tabără: La canto merg la cursuri o dată pe săptămână, dar fac şi flaut şi pian la Giurgiu, la şcoala de muzică Victor Karpis.

Giulia Tabără

Presscafe: E clar că te pregătești să devii un artist complet. În acest sens, știu că participi la foarte multe concursuri unde ai șansa de a-ți pune în valoare calitățile vocale în fața publicului și a juriului. Povestește-ne despre câteva dintre concursurile la care ai participat!

Giulia Tabără: Am participat la foarte multe concursuri şi festivaluri în ţară şi în străinătate. În 2015, am câştigat Trofeul Sanremo Junior din Italia, fiind singura participantă din România care a concurat la acest festival internaţional. Au fost foarte mulți copii,  inclusiv din America. Primul meu festival a fost însă la Bucureşti la Palatul Naţional al Copiilor şi am câştigat Trofeul festivalului. Am mai participat la Next Star la vârsta de 7 ani. Atunci am fost pentru prima dată la tv și am cunoscut artiști importanţi. Am concurat şi la Vocea României Junior, unde am întâlnit-o pe artista mea preferată, Andra. Am făcut parte chiar din echipa ei.

Am participat la foarte multe concursuri organizate de Belle Arti unde am câştigat de foarte multe ori locul I şi trofee, inclusiv trofeul mare al festivalului Vocea Tinereţii la Bâscov.

Am participat în Veneţia la festivalul Rising Voice,unde am câştigat trofeul. Am fost în Catania la Italian Songs Festival unde am câştigat locul I.

De asemenea, de curând am participat la Tv Start Romania unde am câștigat Golden Star-ul festivalului. Tot anul acesta, am concurat din nou la Next Star, unde am ajuns în finala de popularitate. M-am simţit extraordinar pe scena Next Star, juriul a rămas impresionat de vocea mea, iar Dorian Popa a declarat public că va scoate un videoclip cu mine când se va întoarce din Madagascar. I-a plăcut foarte mult de mine.

Presscafe: Ai un palmares impresionant, încât ai face invidios și un cântăreț profesionist adult. Și totuși, care consideri că a fost cel mai important festival la care ai participat?

Giulia Tabără: Pentru mine, cel mai important festival a fost cel de la Sanremo. M-am simţit minunat pe scenă, cântând cu orchestră live. Mă mândresc că am reprezentat ţara noastră şi o voi reprezenta oricând şi oriunde cu mândrie.

Presscafe:  N-am putut să nu remarc faptul că la toate festivalurile despre care mi-ai povestit, ai câștigat doar premii mari. Dar în cazul în care nu câștigi chiar ce ți-ai fi dorit, cum reacționezi?

Giulia Tabără: Reacţionez normal, nu m-am supărat niciodată şi nu am plâns niciodată că nu am câştigat trofeul mare al festivalului. Uneori se mai întâmplă să nu câştigi chiar dacă tu ai fost the best.

Trofeele Giuliei Tabără

Presscafe: Observ că pui problema ca cineva care știe exact cum stau lucrurile în showbiz. Experiența își spune cuvântul, dar revenind puțin la începuturi, îţi mai aminteşti ce ai simţit prima oară când ai urcat pe o scenă? Câţi ani aveai?

Giulia Tabără: Pentru prima dată am urcat pe scenă la 6 ani, eram micuţă, la doar două săptămâni de canto. Am câştigat trofeul mare al festivalului. Aveam emoţii, dar m-am bucurat foarte mult când mi-am auzit strigat numele în toată sala aia mare a Palatului Naţional al Copiilor.

Presscafe: Ce sentimente ai acum, în urma experienţei pe care ai acumulat-o, când te prezinţi în faţa publicului?

Giulia Tabără: Am sentimente de fericire şi bucurie. Emoţiile nu dispar, indiferent de concurs sau festival am emoţii constructive.

Presscafe: Cine te încurajează şi îţi este alături în toate aceste activităţi ale tale?

Giulia Tabără: Alături de mine este familia.  Mă încurajează şi mami şi tati, dar mami merge peste tot cu mine, la canto, la festivaluri şi tati mă susţine financiar.

Presscafe: Ce părere au despre activitatea ta artistică cei de la tine din clasă?

Giulia Tabără: Colegii mei de acum sunt mândri de mine.

Presscafe: Când vei fi mare te vezi tot cântând?

Giulia Tabără: Da, doar că voi fi mult mai avansată.

Miss Giulia Tabără

 

S-ar putea să-ți placă și...