TARGURI & FESTIVALURI

Festivalul International de Benzi Desenate revine la Sibiu

Festivalul International de Benzi Desenate revine, la Sibiu, in perioada 15 – 17 aprilie. Cei mai buni autori de benzi desenate din tara si Europa vor fi prezenti la Complexul National Muzeal ASTRA, Casa Hermes, din Piața Mica, pentru a expune, desena si vorbi despre banda desenata.

Vor avea loc workshopuri, meciuri de BD, expozitii, live drawing, conferinte, lansari de albume si un concert desenat. La eveniment vor fi prezenti Ileana si Maria Surducan, Timotei Drob, Toma Alexandru si cevamarunt.ro,  trupa austriaca BONNAGE HORREUR, Kape Illustration, Fabulafia, Alexandru Ciubotariu etc.

Tot in cadrul Festivalului International de Benzi Desenate, Asociația de prietenie Ille et Vilaine, Casa Franceza si Asociația Solidarite 35 Roumanie organizează un concurs de benzi desenate cu tema Super Eroi pentru Sibiu.

Afis-concurs benzi desenate

Competitia este adresata  tinerilor cu varste cuprinse intre 11 si 18 ani. Concurentii  vor trebui sa realizeze o plansa cu benzi desenate, in format A3, cu un super erou din orasul Sibiu. Textul planselor va fi in limba romana sau in limba franceza, iar fiecare participant se va putea inscrie la o singura categorie.

Termenul limita pentru depunerea planselor este de 10 aprilie. Laureatii vor castiga premii precum o tableta grafica, o saptamana de vacanta la Costinesti, weekenduri la munte, precum si multe carti si reviste.

Concursul este realizat cu sprijinul Wacom prin MGT Educational, Lex Comics Editura HAC! BD, Editura  EAT Comics si Revista  Abatia.

Mai multe informatii despre concurs sunt disponibile pe bdsibiu.ro.

benzi desenate parada

Tot in cadrul celei de-a patra editii a Festivalului International de Benzi Desenate va avea loc Parada de eroi, in care participantii se vor inarma cu masti, costume si voie buna.

Sursa foto: bdsibiu.ro si parada de eroi.

 

S-ar putea să-ți placă și...