POVESTEA TA

Top 10 clisee din filmele horror

Daca in copilarie te speriau filmele horror si nu mai dormeai vreo trei zile dupa ce le vizionai, odata cu trecerea timpului parca le-ai vazut pe toate si nimic nu prea te mai surprinde. Toate scenariile parca sunt facute dupa acelasi tipar si orice actiune e previzibila. Aproape ca te ia somnul cand urmaresti un film horror. Nu te mai sperie nici urletele disperate ale actorilor, nici atacurile supriza ale personajele negative si nici macar parchetul sau pisica pe care le ai in camera.

Suntem fani ai filmelor horror, insa asta nu inseamna ca nu am sesizat anumite clisee in aceste productii. Iata topul nostru!

10. Personajele negative din filmele horror nu folosesc niciodata arme de foc, ci te omoara cu ce ai prin casa.

9. In filmele horror, cand psihopatul isi alearga victima, aceasta nu fuge pe usa pentru a scapa din casa, ci urca scarile pentru a ajunge la baia de la etaj sau in dormitor.  Daca tot moare omul, macar sa moara cu pantalonii curati.

8. Psihopatului ii place sa se joace de-a v-ati ascunselea. Mereu se piteste in pod, in pivnita, in camera in care se afla panoul electric, in bucatarie, sub pat sau in dulap.

filme horror

7. Sa faci dus, in filmele horror, e o condamnare la moarte.

6. Daca le povestesti prietenilor ca cineva incearca sa te omoare, acestia vor crede ca esti paranoic din cauza drogurilor.

5. Adolescentii sunt victimele preferate ale criminalilor. Niciodata, intr-un film horror, n-o sa vezi un psihipat alergand cu drujba in mana dupa un pensionar.

4. Copiii din filmele horror nu sunt normali. Ei au puteri paranormale, vad morti, sunt reincarnari ale cuiva sau pur si simplu sunt malefici. Astfel, orice ar spune, nimeni n-o sa-i creada, evident, pentru ca sunt mici, au imaginatia bogata si se uita prea mult la desene animate.

filmele horror 2

3. Orice i-ai face personajului negativ intr-un film horror (il sugrumi, ii dai foc, il impusti etc.), acesta nu va muri decat atunci cand ii va expira contractual, adica in partea a treia. Chiar si asa, s-ar putea sa apara cineva care va dori sa-l razbune.

2. Daca esti urat, ai o inteligenta medie sau sub medie, nu ai o personalitate prea grozava si nici cu moralitatea nu prea ai treaba, s-ar putea sa supravietuiesti cu daune fizice minime.

1. Psihopatul isi contacteaza telefonic victima si gafaie ca un astmatic pervers cat timp aceasta incearca sa ghiceasca cine a sunat-o in miez de noapte. Curios e faptul ca personajele din filmele horror nu au telefoane mobile, insa mereu gasesc modalaitati prin care sa efectueze apeluri telefonice. Exista cumva vreun topor sau satar 2 in 1, adica ustensila de ciopartit si smartphone? De asemenea, de unde are psihopatul numarul de telefon al victimei si de ce niciodata nu suna ocupat atunci cand vrea sa o contacteze?

filmele horror

Bonus: Daca intr-un film horror nu este vorba despre un psihopat, atunci este vorba despre o epidemie: virus extraterestru, virus zombie, ceva creat in laborator de catre un doctor nebun care isi doreste ca indivizii afectati de boala sa ramana vii, de dragul stiintei. Antidotul se afla intr-o camera, de la ultimul etaj, dintr-o cladire impanzita de entitati care deja au fost contaminate.

Sursa foto: telegraph.co.ukhttp://moviepilot.com/http://wfmu.org/.

S-ar putea să-ți placă și...