TARGURI & FESTIVALURI

Cele mai tari festivaluri de muzica organizate in Romania (I)

Anul 2016 este generos in festivaluri de muzica pentru toate gusturile. Tu trebuie doar sa ai chef distractie, timp, bani si, in unele cazuri, o masinarie de teleportare.

Sighisoara Blues Festival (25 – 26 martie)

Cati artisti contemporani interpreti de blues poti enumera? Oricare ar fi raspunsul, ai nevoie de doua seri de rasfat auditiv, la Sighisoara Blues Festival. Da-ti intalnire cu muzica buna, la Sala Mihai Eminescu, pe 25 martie, cu Soul Serenade si Deitra Farr si pe 26 martie cu Boo Boo Davis si Dwayne Dopsie.

Pretul unui bilet pentru o seara de festival este de 100 lei si vor avea loc cate doua concerte pe seara. Biletele pot fi achizitionate de la receptia Hotelului Sighisoara, la telefon +40265 771000 sau de la casa de bilete a salii, cu o ora inainte de inceperea spectacolului. Berti Barbera se va ocupa de prezentarea festivalului, iar Jam session-urile vor avea loc crama hotelului Sighisoara.

Soul Serenade

Jazz in Church (31 martie – 3 aprilie)

Daca nu obisnuiesti sa mergi la biserica, a sosit momentul sa-ti indrepti pasii in aceasta directie. JAZZ.ro, in parteneriat cu Bisercica Evanghelica C.A. din Bucuresti, organizeaza  editia a patra a festivalului Jazz in Church. Evenimentul se bucura, pentru al doilea an consecutiv, de Patronajul Excelentei sale, Domnul Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elvetiei în Romania.

In cadrul festivalului, pe scena Bisericii Lutherane, vor urca  legende precum John Surman, unul dintre reprezentantii jazz-ului de avangarda si Palle Mikkelborg, varf de lance pe scena jazz-ului progresiv european. Scena romaneasca va fi reprezentata de George Natsis, Adrian Flautistu, Vlad Popescu, Toma Dimitriu, Iordache, Dan Alex Mitrofan, Adi Stoenescu, Tavi Scurtu.

In plus, fata de editiile precedente, festivalul va avea o seara dedicata persoanelor cu dizabilitati, aducand un omagiu minunatului artist Michel Petrucciani.  Intrarea la acest concert este libera, 100 de locuri fiind rezervate pentru persoanele cu dizabilitati, printr-un parteneriat cu Autoritatea Naționala a Persoanelor cu Dizabilitati si Asociatia Help Autism. De asemenea, organizatorii au pregatit un concert si pentru cei mici. Sambata, la ora 11,  va avea loc matineul cu intrare libera Jazz for Kids, prin care copiii si parintii vor avea o intalnire interactiva si plina de ritm cu jazz-ul si improvizatia muzicala.

Detalii pe pagina de Facebook a evenimentului Jazz in Church Festival 2016.

festival muzica jazz in church

 

Stelele Rockului Romanesc (16 aprilie)

Stelele Rockului Romanesc revin, pe 16 aprilie, la Arenele Romane. Pe aceeasi scena vor urca, pentru prima data, unele dintre cele mai importante trupe ale momentului din Romania: Trooper, Bucovina, Altar, Negură Bunget, Luna Amara si Truda. Evenimentul va fi prezentat de  Cristian Hrubaru si il va avea ca invitat special pe legendarul Nicu Covaci, liderul formatiei Phoenix.

Pentru acest eveniment s-au pus in vanzare bilete la pretul de 60 de lei. Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului Stelele Rockului Romanesc 2.

muzica stelele rockului romanesc

 

Sunwaves Festival (28 aprilie – 2 mai)

Pregateste-te psihic si sufleteste de vara, cu un festival de muzica electronica, la Mamaia. Mamaia de la malul Marii Negre, pe plaja de langa IpaNera – Kudos Beach. Lasa-te de mici si spart semine in fata blocului si sarbatoreste 1 Mai, la Sunwaves Festival, cu artisti precum Alexandra, Arapu, Barac, Bas Ibellini,  Bill Patrick, Cap , Cristi Cons, Cezar , Dan Andrei, DeWalta, Dubtil, Gescu, Hector Herodot, Ion Ludwig . Kozo, Leon, Livio & Roby , Loco Dice, Mahony, Marco Carola, Mihigh, Petre Inspirescu,  Piticu, Praslea, Premiesku(live), Priku, Raresh, Rayo, Rhadoo, Ricardo Villalobos, Seth Troxler, Sonja Moonear, Suciu, tINI Topper, Vlad Caia, Zip.

festivaluri muzica sunwaves

 

EUROPAfest Bucharest International Jazz Competition (12 – 21 mai)

Unora le place jazz-ul. Nu ma refer la Marilyn Monroe, Tony Curtys si Jack Lemmon, ci la tine, participand la un festival de muzica pentru suflet, eveniment in cadrul caruia sunt prezentate stiluri de jazz diferite, artisti ai noului val si proiecte muzicale din centrele de jazz emblematice ale lumii.

In perioada 14 – 21 mai, sub sloganul 100% jazz and more,  evenimentul invita iubitorii de muzica la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei indraznete si combinatii surprinzatoare. Va fi o saptamana cu concerte, workshopuri si jam sessions animate de artisti de pe patru continente, cu backgrounduri culturale diferite, care se lupta pe scena pentru castigarea Marelui Premiu. Publicul va vedea cum suna jazz-ul american, alaturi de cel european, indonezian sau sud-coreean. Cu evenimente internationale prestigioase in portofoliu, participantii vor transforma Bucurestiul in scena jazz-ului mondial.

Mai multe informatii pe pagina de Facebook a evenimentului.

muzica jazz

Sursa foto: lyfstylmusic.comhttp://blues-festival.ro/, stelele rockului romanesc 2 sunwaves festival, europafest

S-ar putea să-ți placă și...