INTERVIURI

Andra Gogan, idolul copiilor, dezvăluie secretul popularității

Andra Gogan este idolul copiilor și adolescenților din România. Vocea ei, care a devenit vocea personajelor Disney doctorița Plușica și prințesa Sofia, este cea mai iubită în rândul celor mici. Miniserialul său de pe internet (primul de acest gen din România)- How to Become Popular in High School a transformat-o pe Andra Gogan într-un exemplu și pentru adolescenți, iar de aici până la asemănarea ei cu Ariana Grande n-a mai fost decât un pas.  Despre secretul din spatele acestui succes am invitat-o chiar pe Andra să povestească.

Presscafe: Copiii te admiră şi vor să fie ca tine. Îşi doresc să fie populari şi au impresia că drumul spre celebritate este  uşor. Le-ai povestit vreodată câtă muncă este în spatele ascensiunii tale?

Andra Gogan: Da, aşa e, toţi copiii îşi doresc să fie populari şi unii îşi doresc să fie ca mine. Am încercat să le arăt puţin din viaţa mea prin Daily Vloguri sau prin vloguri în care vorbesc despre activităţile mele. Acelaşi lucru fac şi în serialul meu şi sper să înţeleagă că popularitatea înseamnă, de fapt, să aibă mulţi prieteni şi să se implice în multe activităţi.

Presscafe: La ce vârstă ai urcat pe o scenă profesionistă pentru prima dată? Mai ţii minte cu ce ocazie?

Andra Gogan: Am urcat prima dată pe scena la 3 ani la concursul muzical “Tip Top Mini Top” de la TVR. Eram foarte mică.

Presscafe: De unde ai această pasiune pentru lumea spectacolului? Când şi cum s-a declanşat?

Andra Gogan: Păi nu ştiu când s-a declanşat… pentru că de când mă ştiu îmi place să cânt şi să dansez. Orice scaun îl transformam în scenă şi orice pieptene îl transformam în microfon.

Presscafe: Care a fost parcursul tău până la momentul colaborării cu Disney Channel, când vocea ta a devenit cea  mai iubită voce din desenele animate?

Andra Gogan: Până la 8 ani, când am dat primul casting de voce la Disney, eu am fost la cursuri de canto, de dans, de instrument şi la muuulte concursuri de specialitate. Nu ratam niciun eveniment pentru copii despre care afla mami.

Presscafe: Cum a început colaborarea ta cu Disney Channel? Ai contabilizat vreodată  orele, zilele petrecute în studio pentru a înregistra vocile personajelor atât de îndrăgite: Plușica şi prinţesa Sofia?

Andra Gogan: Colaborarea mea cu Disney a început prin propunerea mea de către o actriţă celor de la Disney Channel. Nu am contabilizat cât am stat în studio deoarece eu aş sta de 10 ori mai mult acolo. Îmi place muuuult să fac dublaje. Sunt mulţi copii care îmi spun că mă invidiază că fac asta.

Presscafe: Pasiunea ta pentru dans a venit firesc, în legătură strânsă cu pasiunea pentru muzică, dar cum ţi-a venit ideea să-i înveţi şi pe alţii?

Andra Gogan: Aşa e…pasiunea pentru dans a venit la pachet cu cea pentru muzică. Am început să îi învăţ pe alţi copii printr-o întâmplare: făceam cursuri de step şi domnul professor îmi spunea să le arăt şi celorlalţi copii paşii învăţaţi. Aşa mi-am dat seama că îmi place să fac asta. Când am fost chemată la spectacole să cânt… eu invitam copiii pe scenă să cânte şi să danseze cu mine. Dacă la cântat era uşor, la dansat a trebuit să le explic paşii mei… aşa am început.

Presscafe: Câţi copii şi tineri au trecut pragul şcolii tale de dans şi ce rezultate au la concursurile la care participaţi?

Andra Gogan: Sper să nu fiu lipsită de modestie…dar la cursurile mele vin săptămânal 200 de copii care lucrează cu mine şi aproape 800 sunt înscrişi în şcoala noastră… dar mai mulţi sunt cei care au trecut pragul… Am fost la muuulte concursuri în ţară şi în străinătate (Croaţia, Italia etc.) şi aproape tot timpul sunt pe podium.

Presscafe: Ştiu că moderezi şi emisiuni de televiziune, dar şi că eşti un idol al lumii virtuale. Care sunt avantajele pe care ţi le-a adus lucrul în televiziune şi care sunt avantajele pe care ţi le-a adus internetul?

Andra Gogan: Da, am avut vara trecută propria emisiune “E vara ta” şi mi-a plăcut enorm. Motiv pentru care am început tot felul de proiecte pe canalul meu de youtube unde mă simt în elementul meu. Îmi place enorm să fac ceea ce fac. Avantajele de a lucra în televiziune sunt acelea de a cunoaşte persoane interesante cu care îmi face plăcere să vorbesc, acela de a fi recunoscută pe stradă. Se pare că, mai nou, internetul m-a făcut şi mai cunoscută în rândul adolescenţilor.

Presscafe: Care sunt proiectele tale din online care se bucură de mare succes?

Andra Gogan: Cel mai mare succes în online este miniserialul meu (primul serial pe youtube din România) care se numeşte: How to become popular în high school şi I love Luna… sau seria de interviuri ale actorilor de la Disney. Pregătesc, în schimb, încă o serie care sper să le placă celor care mă urmăresc. Şi de un foarte mare impact, mai ales în rândul adolescenților,  a avut parte şi noua mea piesă care se numeşte “Ne vedem în septembrie”. A  ajuns într-o lună la 2.500.000 de vizualizări.

Presscafe: Aşa cum copiii te admiră pe tine, ai şi tu, la rândul tău un idol care te inspiră?

Andra Gogan: Da, sigur, am idoli: Selena Gomez, Ariana Grande, ambele personaje din filme Disney care ulterior au urmat cariera muzicală solo.

Presscafe: Nu de multă vreme ai depăşit vârsta adolescenţei şi ai devenit majoră. Ce s-a schimbat în viaţa ta după ce ai împlinit 18 ani?

Andra Gogan: Deja am împlinit 19 ani, dar eu mă simt tot copil… aşa vreau să mă simt toată viaţa. Nu s-a schimbat mare lucru…poate doar că am mai mult timp pentru pasiunile mele.

Presscafe: Printre atâtea spectacole, evenimente, cursuri, filmări, înregistrări, mai ai timp şi de viaţa personală?

Andra Gogan: E drept că am foarte puţin timp pentru viaţa personală, dar încerc să îmbin cele două planuri cât pot de bine.

Presscafe: Ai simţit până acum fiorii dragostei?

Andra Gogan: Da, am simţit. Cred că e normal ţinând cont de vârsta mea.

Presscafe: Cum ar trebui să fie cel care îţi va fi alături? Ce calităţi admiri la un băiat?

Andra Gogan: Cel care va fi alături de mine trebuie să fie un tip răbdător care acceptă să fiu prinsă în proiectele mele foarte mult din zi. La un băiat admir simţul umorului, altruismul, răbdarea.

 

S-ar putea să-ți placă și...