Stiri

„Am imbulinat-o!” cu Perjovschi

„Am imbulinat-o!”, cultural vorbind, este manifestul lui Dan Perjovschi pentru a atrage atentia asupra inchiderii spatiilor de lucru si de expunere amplasate in cladiri incadrate in clasa intai de risc seismic. 

In perioada 7 – 13 iunie, artistul se alatura proiectului „Arta la fereastra” si va umple geamurile Galeriei Simeza cu desenele sale. Vernisajul acestui eveniment va avea loc marti, 7 iunie, la ora 19:00, pe Bulevardul Magheru din Capitala.

perjovschi

Din cauza faptului ca nu mai au voie sa creeze in cladiri cu bulina rosie, insa nici nu primesc un alt spatiu pentru a se exprima, artistii au decis, in luna ianuarie a acestui an, sa scoata arta la fereastra. Astfel, intr-un proiect organizat de UAP Bucuresti, ei si-au propus sa atraga atentia publicului larg asupra disparitiei spatiilor de lucru si de expunere din Bucuresti. Coordonarea si curatoriatul proiectului sunt realizate de catre Anca Boeriu si Corina Gabriela Duma.

Deschiderea proiectului s-a facut cu lucrarile regretatului grafician Iuri Isar. Pe langa Dan Perjovschi, la acest protest artistic au mai participat pana in prezent: Emilia Kiss, Elena Scutaru, Simona Tanasescu, Eugen Raportoru, Eugen Raportoru, Bogdan Mateias, Petru Lucaci, Catalin Badarau, Brindusa Bontea, Alexandra Papuc, Cosmin Paulescu, Dup Darie, Zoltan Bela, Ionut Theodor Barbu, Sabin Dorn, Cristina Bolorea, Ramona Sadic, Razvan Ion, Dominic Virtosu.

Proiectul asigura expunerea pe parcursul unei luni a cate opt artisti, mai exact cate doi artisti pe saptamana, timp in care creatiile acestora vor fi panotate in vitrinele Galeriei Simeza din dorina de a pastra continuitatea acestui spatiu expozitional deschis inca din 1960 si pentru a arata ca artistii se pot exprima oriunde.

Sursa foto: Facebook

 

S-ar putea să-ți placă și...