Airfield
CONCERTE & PETRECERI

Airfield Festival – trecut, prezent și viitor

După cum v-ați obișnuit deja, în fiecare săptămână vorbim despre festivaluri românești și cele mai tari concerte ale anului. Astăzi vreau să vă vorbesc despre Airfield Festival, un festival mai mic, comparativ cu UNTOLD sau Electric Castle, dar la fel de autentic, calitativ și bine organizat.

Airfield
Sursă foto: facebook.com

Airfield Festival este un concept dezvoltat în 2014, menit să reunească pe Aerodromul Măgura din Sibiu un număr cât mai mare de artiști și stiluri cât mai diverse de muzică, pe o scenă mare și bine echipată din punct de vedere tehnic. Totul a început undeva prin 2014 cu o ediție pilot. La momentul acela, Airfield era cel mai promițător festival de muzică electronică din Sibiu. Așadar, în 2014, Airfield Festival aducea în prim plan nume precum Andrey Pushkarev, Mihai Popoviciu, Ciprian Popa, Silent Strike & Dan Bașu, Dj Vasile sau Vlad Dobrescu, în fața a mii de oameni, pe o scenă aflată la 10 km de Sibiu, mai exact, pe Aerodromul Măgura.

Airfield
Sursă foto: sibiuonline.com

Pentru că românii apreciază muzica de calitate și organizarea bună, în 2015, Airfield Festival a dezvoltat conceptul inițial și a pornit la drum cu o idee îmbunătățită: 98 de proiecte muzicale, 4 scene și o mulțime de activități fun și relaxante, toate într-un singur loc. De data aceasta nici intrarea nu a mai fost liberă, prețul unui abonament era de 219 lei în presale și 269 în timpul evenimentului, dar line-up-ul merita, cu siguranță: THE SKATALITIES, DIXON, RAKU, MACANACHE, GUS GUS,  JAZZANOVA LIVE FEAT. PAUL RANDOLPH , MANO LE TOUGH , NICK CURLY, COMA , HAARP CORD, DJ KOZE, ROY HARGROVE QUINTET, KLINGANDE + ARNOLD, OCS, E.M.I.L, GOLAN, CTC, MOBB DEEP, LITTLE DRAGON, MO’HORIZONS sau  SUBCARPAȚI. Cu alte cuvinte, 4 zile de festival pline de stiluri muzicale și artiști care mai de care mai apreciați.

Airfield
Sursă foto: hiphopnews.ro

În 2016, cu un concept deja bine pus la punct și cu un public deja câștigat, Airfield Festival a continuat să bucure sufetele românești și nu numai, aducând pe Aerodromul Măgura o listă lungă de artiști consacrați. De data aceasta, Airfield promotea experiențe unice și performance-uri care-ți taie respirația.Vă întrebați, probabil, care au fost ingredientele unui show de zile mari: tabere de creație, expoziție de instalații și live performance-uri, street performers, workshop-uri de creație audio/video, videomapping și montaj și nume mari din industria muzicală: Jamie Woon, Robag Wruhme, BlabberMouf, Portable, Gorje Hewek & Izhesvki, Subcarpați, Golan, CTC, Lucia, Byron, Spike, Cedry2k, Chimie, Ada Kaleh și Toygun sunt doar câteva dintre numele care au spus prezent la Airfield Festival 2016.

Airfield
Sursă foto: feeder.ro

Anul acesta nu va face expepție și va duce mai departe tradiția deja creată de cei de la Airfield. Gorgon City, Dope D.O.D., General Levy, Adriatique, Andrey PUSHKAREV, Subcarpați, Paraziții, Gojira & Planet H, Macanache, Raku, Mihai Popoviciu, Peter Makto & Gregory S, Cred Că Sunt Extraterestru, SATRA BENZ, TRAVKA, The Mono Jacks, The Model și mulți alții îți vor delecta auzul timp de 4 zile (29 iulie-2 august), în același loc, Aerodromul Măgura din Sibiu. Biletele sunt deja puse în vânzare, în acest moment fiind disponibile Abonamentele de 4 zile la prețul de 79 lei, BAC Early birds (3 zile) la prețul de 69 lei sau BAC Early birds + capare la prețul de 89 lei. Camparea sperată costă 39 lei și îți asigură un loc la cort pe toată durata festivalului.  Cum în fiecare an Airdfield-ul a devenit din ce în ce mai bun, ne așteptăm la ceva big.

Airfield
Sursă foto: infomusic.ro

Mai multe detalii găsiți pe site, pagina de Facebook sau kompostor.ro, de unde puteți achiziționa și biletele.

Tot ce ne dorim noi este să vină vara mai repede pentru că se anunță EPICĂ!

S-ar putea să-ți placă și...