Stiri

Antonio Banderas, sex simbol ajuns la 57 de ani

Jose Antonio Dominguez Banderas, actorul spaniol, născut în Malaga, împlinește, astăzi, 57 de ani. Sex simbol al anilor ’90, Antonio Banderas, căci despre el este vorba, este fiul unui polițist și al unei profesoare. La începuturi, adolescent fiind, ar fi vrut să fie fotbalist, dar se pare că destinul îi pregătise altceva.

Și-a început cariera actoricească într-un teatru din Spania, la 19 ani. Peste puțină vreme, prin 1982, îl întâlnește pe regizorul Pedro Almodovar care îl distribuie în câteva dintre producțiile sale cinematografice. Apoi, se mută în America și începe să primească roluri secundare în filme importante, primul dintre ele fiind ”The Mambo Kings” și celălalt, cîștigător de Oscar, ”Philadelphia” cu Tom Hanks în rolul principal.

În 1995 începe filmările la ”Two Much”, ocazie cu care o întâlnește pe Melanie Griffith, actrița care îi va deveni soție pe 14 mai 1996. Era a doua sa căsnicie și relația cu Melanie a început-o el fiind căsătorit în acea vreme cu Ana Leza. Din mariajul celor doi actori celebri a rezultat o fiică, Stella Banderas.

După întâlnirea cu Melanie Griffith, cariera lui Antonio Banderas a început să ia avânt. Primește primul rol principal important în pelicula ”Desperado”, unde joacă alături de Salma Hayek, în regia lui Robert Rodriguez. Apoi, este distribuit alături de Madona în musicalul ”Evita”. Criticii încep să-l bage în seamă odată cu rolul pe care îl interpretează în filmul ”Masca lui Zorro”, din 1998, el fiind celebrul personaj Zorro. În distribuție, alături de Banderas se află celebrul Anthony Hopkins și fumoasa actriță galeză Catherine Zeta-Jones.

În timpul acesta, Banderas n-a uitat de pasiunea sa pentru muzică și a jucat pe Broadway în musicaluri celebre cum ar fi ”Nine”, prestație ce i-a adus premiul criticii și o nominalizare la Tony Award pentru cel mai bun actor într-un musical. De asemenea, Antonio Banderas și-a împrumutat vocea Motanului Încălțat din seria ”Shrek”.

În viața personală a lui Banderas, schimbările au început să apară în 2014, atunci când actorul s-a despărțit de soția sa, Melanie Griffith, după 18 ani de căsnicie. S-a zvonit atunci că cea care l-ar consola pe Banderas după eșecul mariajului ar fi fost chiar colega lui, Sharon Stone. Aceste speculații n-au fost confirmate de niciunul dintre cei doi actori, ba dimpotrivă, Banderas a început să se afișeze cu noua lui iubită, olandeza Nicole Kimpel, în vârstă de 37 de ani.

De curând, Antonio Banderas a lansat o colecție de ochelari de soare care îi poartă semnătura, dar a continuat să-și facă și meseria, jucând roluri principale în trei filme de acțiune lansate în 2017, ”Security” , ”Black Butterfly” și ”Gun Shy” care va avea premiera în curând.

https://www.youtube.com/watch?v=2e-0nikgtGg

 

S-ar putea să-ți placă și...