CONCERTE & PETRECERI TIMP LIBER

Cine, ce , de ce Hindi Zahra

Pe 1 noiembrie e concert Hindi Zahra la Arenele Romane. Toata lumea a auzit asta deja. Am inceput ziua cu o intentie arzatoare de a scrie ceva interesant. In timp ce eu stateam si rumegam la ideea de interesant, colega mea Ioana vine cu o sugestie, fireasca parea: “scrie despre Hindi Zahra”. Raspunsul meu a venit natural “habar n-am cine e, n-am cum sa fac asta”. Contrariata de raspunsul meu, Ioana ma indeamna sa caut o piesa de-a artistei, cu promisiunea ca “sigur o stii!”. Nevrand sa raman in intuneric, ascult sfatul si dau play piesei “Stand up”, moment in care am avut o adevarata revelatie. Daca nuu sunt eu singura fiinta de pe acest pamant care stie piese, interpreti, filme si actori, dar nu reuseste sa le retina numele? Daca mai sunt si altii?

hindi zahra

Articolul asta este pentru mine sau pentru cei ca mine, care, desi nu stiu, o stiu. Inainte de a da play melodiilor ei, vreau sa va conving. Sa va conving ca e misto, ca merita si ca nu trebuie sa ii ratati concertul. De data asta nu este despre voi, cei care ati fost la primul ei concert din Bucuresti, ca pe voi nu trebuie sa va mai conving, ca stiti deja.

Hindi Zahra e o artista de origine marocano-franceza, nascuta in Maroc si crescuta cu un picior in Europa si unul Africa. Convinsa fiind ca toate familiile au un membru cantaret, sau macar unul priceput la asta, floarea nostra calatoare, caci cam asa i s-ar traduce numele, a inceput sa scrie piese la vasta de 18 ani, in timp ce statea in Paris si lucra la Louvre. De acolo, lucrurile au decurs cumva firesc. Artist desavarsit, compozitoare, cantareata, multi instrumentist si ocazional actrita, Hindi Zahra se poate lauda pana in prezent cu doua albume “Homemade” si “Homeland”, peste 50 de piese compuse de ea si  roluri in doua filme, “The narrow Frame of Midnight” si “The cut”.

hindi zahra

Pe langa surle, trambite si instrumentisti, Hindi Zahra aduce cu ea pentru a doua oara la Bucuresti, ideea de world music, fiind ea insasi o combinatie extravaganta de stiluri. De la jazz la blues si de la folk la gypsy, artista te introduce intr-o lume exotica, de poveste, fie ca o asculti in direct, la un concert, fie ca o asculti acasa, in liniste si confort. Pe tot parcursul faci cumva inconjurul lumii, te plimbi prin suburbiile frantuzesti unde asculti jazz in subsolul unui bloc, apoi faci o mica escapada prin orient, unde vezi plutind prin fata ochilor valurile fermecatoare ale araboaicelor, ca sa ajungi mai apoi prin New York si sa asculti un folk de calitate intr-un bar deloc fancy. Cam asa te simti in timp ce asculti muzica  Hindi Zahrei.

Ca “meniul” sa fie complet, in deschiderea concertului de pe 1 noiembrie vor canta Byron si Luiza Zan. Nu cred ca e nevoie de prea multe precizari in cazul lor. N-ai cum sa fii pasionat sa muzica si sa nu apreciezi si indragesti muzica celor de la Byron, iar cand toate astea vin la pachet cu o voce jazzy nemaipomenita, ca cea a Luizei, nu poti decat sa te consideri norocos si privilegiat ca esti acolo si ii poti asculta.

Daca dupa toate astea nu visezi deja cu ochii deschisi, daca nu ti-am facut inca “pofta” de muzica buna, sau inca mai ai dubii, da play si lasa muzica sa vorbeasca pentru tine.

Mai sunt bilete disponibile in reteaua Eventim.

.

Sursa:  Twinarts

Sursa foto: Youtube, , Musicali over blog, Strictly confidential

 

S-ar putea să-ți placă și...