Stiri

Traditii si flori de sarbatori in parcul Cismigiu

Daca iti era dor de iarmaroacele la care participai in copilarie, alunga-ti nostalgia si mergi, in perioada 22 aprilie – 2 mai, la Traditii si Flori de Sarbatori, in Parcul Cismigiu.

La cea de-a VII-a editie a evenimentului, organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creat – Centrul de Create, Arta si Traditie, cu ocazia Sarbatorilor Pascale, te vei bucra de un targ de Paste, o expozitie de iepuri si miei, iar cei mici vor avea parte de plimbari cu ponei si ateliere recreative. De asemenea, vor avea loc si concerte intepretate de catre artisti indragiti precum Maria Radu, Nicoleta Nuca, Distinto, Antonio Fabrizi, Silviu Biris, Lavinia Goste, Mioara Velicu, Ioan Gyuri Pascu, Corul de copii Radio, Corul Divina Armonie, Orchestra Nationala Valahia si multi altii.

Potrivit comunicatului de presa, targul de Paste, din cadrul evenimentului Traditii si Flori de Sarbatori,  reprezinta un bun prilej pentru fiecare de a gasi produse traditionale, obtinute in ferme si gospodarii taranesti, de a valorifica tehnicile folosite de mesteri, formele si ornamentele traditionale.

program traditii si flori de sarbatori

Tesaturi din borangic si in, costume populare, camasi, catrinte, brauri, basmale, bundite, traistute, bratari si coliere din margele, ii si stergare traditionale, costume traditionale tiganesti, sunt doar cateva dintre obiectele de artizanat tesute pe care vizitatorii le vor gasi la targul traditional de Paste.

Tot la Traditii si Flori de Sarbatori vizitatorii vor gasi si de-ale gurii: cozonaci si prajituri de casa, gogosi, alivenci moldovenesti, pasca, poale in brau, turta dulce, serbeturi, siropuri naturale, miere si produse apicole, sarmale, zacusca, toba, lebar, drob, branzeturi si preparate din carne.

traditii si flori de sarbatori

In cele 52 de casute amplasate pe aleile parcului, mestesugari si artisti plastici din diverse zone ale tarii au pregatit vizitatorilor diferite produse traditionale romanesti precum: obiecte realizate din lemn, ceramica, piele, os si sticla, podoabe si accesorii hand-made, aranjamente din flori naturale, icoane, oua incondeiate, tesaturi, cosuri impletite, costume populare, sculpturi in scoarta.

Intrarea la eveniment este libera.

Sursa foto: Traditii si Flori de Sarbatori

S-ar putea să-ți placă și...