Undercloud Presscafe
Stiri

Teatrul is back! A inceput UNDERCLOUD!

Daca nu mai stii ce sa mai faci in Bucuresti, mai ales acum ca s-au dus toate si mai ai putin si te loveste depresia ca de, s-au dus UNTOLD, Summer Well, Electric Castle si, colac peste pupaza, Sia si Rihanna n-au fost tocmai la inaltime, iti recomandam sa iei o pauza de la muzica. Poate in felul asta, lucrurile se dau pe brazda.

Altfel spus, astazi a inceput UNDERCLOUD, Festivalul International de Teatru Independent, aflat la a IX-a editie! Intra pe undercloud.ro si vezi programul pe care l-au pregatit organizatorii de la ARCUB-Gabroveni pentru perioada 22-31 august, cat dureaza festivalul. Noi am ales cateva care ne-au atras atentia in mod special:

Azi, 22 august, de la 20:00 – FATA DIN CURCUBEU, regia: Lia Bugnar

Marti, 23 august, de la ora 19:00 –  PHILOCTETES, regia: Sissy Papathanassiou

Joi, 25 august, de la ora 19:00 – CRĂCIUN LA PALAT, regia: Chris Simion-Mercurian, dupa piesa scrisa de Pascal Bruckner (spectacol lectură). Era programat si unul de la ora 16:00, dar este sold out.

Duminica, 28 august, de la ora 17:00 – CABARET DADA, de Matei Vișniec

Pe langa zecile de spectacole care vor avea loc de-a lungul celor 10 zile de festival, veti putea participa la mai multe lansari de carte, workshopuri si chiar cateva elemente dedicate miscarii dadaiste, cu ocazia centenarului DADA.

Spectacolele din aceasta editie respecta tipicul editiilor precedente, punand la un loc atat arta romaneasca, dar si straina, fiind prezente in program mai multe spectacole-invitat din Grecia, Anglia, Franta, Rusia, Republica Moldova si Israel.

Printre surprizele evenimentului se numara si debutul in teatru al lui Pascal Bruckner,  cu prima piesa de teatru Crăciun la palat, in regia lui Chris Simion-Mercurian, o comedie politica, avand in prim-plan societatea franceza actuala, dar construita cu un mesaj universal valabil, aplicabil chiar si actualei Romanii.

pascal bruckner si chris simion
Chris Simion-Mercurian si Pascal Bruckner

Pascal Bruckner a devenit cunoscut publicului mai ales dupa publicarea romanelor Luni de fiere sau Casa ingerilor.

Programul complet UNDERCLOUD poate fi gasit aici si, va spun, e plin cu piese care promit teatru de calitate.

Biletele costa 35 lei si pot fi cumparate online de pe bilete.ro sau chiar de la Casa de bilete ARCUB-Gabroveni din Lipscani, nr. 84-90.  În ziua spectacolului, toate biletele rămase vor fi disponibile doar la Casa de Bilete ARCUB.

S-ar putea să-ți placă și...