TARGURI & FESTIVALURI

Festivalul Turcesc revine in Parcul Titan!

Daca tot ceea ce stii despre Turcia se rezuma la Oynama sıkıdım sıkıdım, Suleyman, baclavale si rahat sau, din contra, esti un iubitor al culturii acestei tari, clar trebuie sa mergi la Festivalul Turcesc, organizat in perioada 20 – 22 mai, in parcul Titan.

Timp de trei zile vei putea sa descoperi o parte din sufletul Anatoliei fara sa fii nevoit sa parasesti continentul. Festivalul Turcesc va functiona ca o fereastra catre un taram oriental fascinant, plin de mestesuguri, dansuri si cantece. De asemenea, in cadrul evenimentului, vei avea ocazia sa traiesti o experienta gastronomica autentica, datorita unei expozitii culinare care va cuprinde peste 45 de standuri cu fel de fel de bunatati.

festivalul turcesc

Pe langa ceai si cafea, la standuri vei putea gasi baclavale, kebap, mercimek koftesi, icli kofte, sarmale, cig kofte, manti, doner, gozleme si multe alte delicii.

festivalul turcesc

Nu vor lipsi nici atelierele de creatie artistica specifica culturii Imperiului Otoman. Vizitatorii vor putea invata de la artistii plastici veniti din Turcia, special pentru acest eveniment, secrete din cultura orientala: tehnici de caligrafie, de miniaturi, de aurit (tezhip) si de ebru (renumita arta turceasca care presupune pictura pe apa urmata de marmorarea hartiei).

Copiii se vor putea bucura de activitati specifice destinate lor: face painting, modelaj de baloane, spectacole si concerte.

Pe toata perioada Festivalului Turcesc, in fiecare ora, vor avea loc concerte sustinute de formatii de muzica vocal-instrumentala turceasca, dar si spectacole de dans traditional, prestatii ale fanfarei militare otomane Mehter si va putea fi admirat dansul dervisilor rotitori.

festivalul turcesc

In renumitul Grand Bazar vizitatorii isi vor putea cumpara suvenire, articole vestimentare, mirodenii si obiecte traditionale.

festival

Intrarea este libera. Mai multe informatii sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului.

Festivalul Turcesc, organizat de Fundatia Tuna, cu sprijinul Primariei Sectorului 3, reprezinta o modalitate de promovare a relatiilor de prietenie, intelegere si cooperare dintre cele doua tari, Romania si Turcia. Evenimentul este rodul eforturilor depuse de voluntarii turci si romani.

Sursa foto: Festivalul Turcesc.

S-ar putea să-ți placă și...