FILME Stiri

“Doua lozuri” castigatoare si nu numai

Este deja cunoscut faptul ca “Doua lozuri” este o comedie ce a starnit o multime de controverse. In ciuda tuturor discutiilor create, este un film bun, care a primit o multime de aprecieri. Ultima a venit din partea celor de  la Festivalul International de Film de la Salonic, care au ales “Doua lozuri” pentru a participa la a 57-a editie, la sectiunea “Balkan Survey”. Cu sprijinul celor de la Institutul Cultural Roman din Istanbul, Alexandru Papadopol, Paul Negoescu si Ana Draghici vor reprezenta distributia comediei si se vor intalni cu alte trei lungmetraje romanesti: “Sieranevada” al lui Cristi Puiu, “Caini” al lui Bogdan Mirica si “Inimi Cicatrizante”  al lui Radu Jude.

Doua lozuri

 

Inspirat de nuvela “Doua loturi” a lui I.L.Caragiale, “Doua lozuri” aduce pe marele ecrane povestea tragi-comica a unei realitati binecunoscute pentru romani. Deja celebrii actori Dragos Bucur (Sile Gramada), Alexandru Papadopol (Pompiliu Bors) si Dorian Boguta (Dinel Petre) interpreteaza cu mare, mare amuzament rolurile unor oameni saraci, nascuti si crescuti in provincie, loviti de greutatile vietii, si evident, lipsiti de orice dram de noroc.

Povestea incepe cam asa: Dinel, impins de la spate de catre prietenul sau, Sile, un impatimit al jocurilor de noroc, decide sa cedeze presiunilor si sa cumpere un bilet la “6 din 49”. Spre surprinderea tuturor, biletul se dovedeste a fi castigator, si nu oricum, ci al marelui premiu in valoare de 6 milioane de euro. Pana aici, totul pare doar o coincidenta fericita, nu-i asa? Ei bine, partea cea mai buna abia acum urmeaza. Credeati ca este vorba despre o poveste plicticoasa in care totul merge struna? Nicidecum. In momentul in care in scena intra binecunoscutul si controversatul Codin Maticiuc, in rolul unui “mahar” de Bucuresti, care vine in provincie impreuna cu un prieten, biletul dispare in mod subit.

Doua lozuri

 

And now what?! Ei bine, e clar ca nu te poti resemna cu pierderea unei asemenea sume importante de bani, mai ales in contextual in care motivul pentru care ai cumparat biletul este acela de a-ti aduce acasa sotia plecata la munca in Itala. Si ce e de facut in situatia asta, va intrebati. Ei bine, reunesti gasca de prieteni si pleci la Bucuresti in cautarea biletului pierdut.

Dupa cum bine intuiti, este evident faptul ca acest proces nu a fost deloc simplu, ci din contra, anevoios si plin de peripetii care fac deliciul intregului film.

Nu o sa va spunem daca povestea se termina cu “happy end”, in schimb o sa va invitam la cinema pentru a vedea “Doua lozuri”, o comedie ce ruleaza deja de aproape 3 saptamani, si care a reusit sa devina unul dintre cele mai de succes filme romanesti din ultimii ani. Iar daca nici asta nu v-a convins, va mai spunem faptul ca “Doua lozuri”, un lungmetraj ce a fost filmat in doar 15 zile, in regim independent si cu un buget limitat a reusit, din fericire,  sa acopere investitia (30.000 euro) prin incasarile din bilete.

Nu puteti rata o poveste care va va aduce aminte de copilarie si de povestile spuse cu talc de catre Caragiale, nu puteti rata o distributie care ii numara, pe langa  Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol în rolurile principale, si pe invitații speciali, Andi Vasluianu si Șerban Pavlu.

 

Sursa foto: tulcea.cityplex.ro, hollywoodmultiplex.ro, matricea.ro

S-ar putea să-ți placă și...