Stiri

Cei mai bogați oameni ai planetei și partenerele lor

Cine zicea că bogăția materială și fericirea sunt incompatibile? Iată câteva exemple de oameni foarte înstăriți care și-au găsit parteneri dispuși să le trăiască alături în această viață tumultuoasă și atât de controversată, cum este cea a afaceriștilor. Unii sunt împreună cu partenerele lor de zeci de ani și sporesc averea familiei, alții sunt la început și speră să dureze la nesfârșit povestea de dragoste. Oricum ar fi, și bogații sunt oameni și au dreptul la fericire.

CEO-ul și co-fondatorul Facebook, celebrul Mark Zuckerberg are o avere de 44,6 miliarde de dolari, la doar 33 de ani. Absolvent al Universității Harvard, este în topul celor mai bogați oameni din lume de peste șase ani. În 2012, s-a căsătorit cu Priscilla Chan. Priscilla a învățat și ea la Harvard și lucrează ca pediatru. Părinții ei au fugit din Vietnam și s-au refugiat în China. Soția lui Zuckerberg vorbește fluent chineză, spaniolă și engleză. Cuplul are o fiică împreună, Maxima Chan Zuckerberg, născută la sfârșitul anului 2015. Cei doi soți sunt cunoscuți și pentru actele lor de caritate.

Evan Spiegel, co-fondator și CEO al ”Snapchat” are doar 27 de ani și o avere de „doar” 2,1 miliarde de dolari, adunați începând cu anii în care era student la Universitatea Standford. Ce parteneră mai potrivită putea să-și găsească un tânăr de vărsta lui și cu averea pe care o are, dacă nu un supermodel? Partenera sa este Miranda Kerr, care are 34 de ani și este model ”Victoria’s Secret”. Cei doi s-au întâlnit în 2015 la o prezentare Louis Vuitton și au devenit foarte buni prieteni. S-au căsătorit în mai 2017, într-o ceremonie restrînsă, apoi au plecat în luna de miere în Fiji.

Sean Parker are 37 de ani și a fondat compania Napster în 1999. El fost primul președinte al Facebook (cei care au văzut filmul ”The Social Network își amintesc, probabil, personajul interpretat de Justin Timberlake reprezentându-l pe Sean). Nume cu greutate în industria tehnologiei, Parker n-a absolvit nicio facultate, dar asta nu l-a împiedicat să adune până acum o avere netă de 2,4 miliarde de dolari. În 2013 s-a căsătorit cu Alexandra Lenas, o tânără care cochetează cu muzica și despre care se spune că i-ar fi salvat viața lui Sean care era să moară din cauza unor alune pe care le-a mâncat deși este alergic la aceste produse. Cei doi au făcut o nuntă grandioasă care i-a costat în jur de patru milioane și jumătate de dolari, după care au cumpărat conacul de 55 de milioane de dolari al lui Ellen DeGeneres și trăiesc fericiți împreună cu cei doi copii ai lor.

Printre ”greii” planetei în materie de bogății materiale se află David Koch, care are 77 de ani și este fondatorul Koch Industries. Valoarea netă a averii sale este de 47,9 miliarde de dolari. În 1991, când David avea 50 de ani, a cunoscut-o pe Julia Flesher, în vârstă de 27 de ani care era asistenta designerului Adolfo. Peste cinci ani, în 1996, David și Julia se căsătoresc și trăiesc fericiți împreună și astăzi, după 21 de ani de căsnicie. Cei doi au împreună trei copii. Julia Flesher este membru în consiliul de administrație al Școlii Americane de Balet și împreună cu soțul său este implicată și în politică.

Wang Jianlin este cel mai bogat om din China. El este un mogul imobiliar care declară cu mândrie că a servit în armata chineză timp de 16 ani, începând cu 1970. Wang a dezvoltat multe afaceri, printre care Wanda Commercial Properties și Wanda Cinema Line, iar  din 2014 până în 2015, și-a dublat averea. Tot în acea perioadă, a câștigat un pachet de 20% la echipa Atlético Madrid. Nici soția lui, Lin Ning, nu este străină domeniului de afaceri. Ea este un antreprenor cunoscut și a făcut ca averea familiei lor să se ridice la suma de 40,7 miliarde de dolari. Și cum așchia nu sare departe de trunchi, și unicul lor fiu face afaceri, deținând o companie de jocuri online.

Fără să ne propunem să facem un top al celor mai înstăriți oameni din lume, ci doar o trecere în revistă a unora dintre ei, nu puteam să-l omitem pe cel mai vârstă dintre bogații lumii, care începea să adune bani de pe vremea când ceilalți poate nici nu erau născuți. Este vorba despre seniorul Sumner Redstone care are 94 de ani. El este proprietarul lanțului național care deține CBS, Viacom, MTV, BET și chiar Paramount Pictures. Soția sa de acum, a treia la numărătoare în viața lui Sumner, lucra la compania Viacom ca însoțitor de zbor și chiar a fost recompensată de câteva ori ca un excelent angajat. Probabil așa a remarcat-o miliardarul pe tânăra Malia Andelin când i-a făcut loc în viața lui. Și poate și faptul că este cu 63 de ani mai tânără decât el a contat.

S-ar putea să-ți placă și...