POVESTEA TA

Cătălina Elena Potârniche, omul din spatele Vorbenergy

Ce-aş face altfel dacă aş putea da timpul înapoi? Nimic.
Ce-am învăţat până acum? Cred că puţine, din toate câte sunt. Am învăţat să cred în viaţa copacilor şi că nimic nu e staţionar şi nici degeaba. Că orice demers are şi revers. Am învăţat ca în fiecare seară, înainte de culcare, să spăl orice vas din chiuvetă şi să pun toată casa la loc. Pentru că orice lucru neterminat de lene mă ţine pe loc. Şi pentru că a doua zi când mă trezesc îmi place să am cana de cafea şi espressorul numai bune pentru a fi folosite. Dimineaţa începe cel mai bine cu o cafea bună, nu cu o tură de spălat vase, nu?
Ce-am mai învăţat? Am mai învăţat să îl cunosc pe Dumnezeu. Şi să îl iubesc. Pe el şi pe toţi sfinţii mei frumoşi. Toată viaţa mea, până de curând, i-am cerut, crezând că e un nene şmecher care împlineşte dorinţe. Dă-mi, ajută-mă, fă-mi. Ei bine, de vreo câţiva ani am învăţat cine este de fapt Dumnezeu. Am învăţat că Dumnezeu e peste tot în jur şi în mine… am învăţat astfel câte ceva şi despre mine. Am învăţat că Dumnezeu e cel mai bun colaborator pe care mi l-aş fi putut dori vreodată în viaţa mea. Da, cu el lucrez. Cu el scriu. Cu el vindec. Cu el… orice, întotdeauna.
În spatele numelui Vorbenergy este, aşadar, un om cu doi ochi şi-o inimă, exact ca toţi ceilalţi… e un om care a trecut prin aceleaşi greutăţi prin care trecem toţi de-a lungul vremii, dar care a aflat şi cum să punem acestor greutăţi capăt cu bine… şi cum să mergem mai departe înspre şi mai bine.
Prin cunoaştere de sine, prin echilibrare şi orientare a gândirii către realizare… atât materială, cât şi sentimentală.
Vorbenergy s-a născut pentru ca toţi să ne cunoaştem aşa cum nu ne-am fi imaginat vreodată că am putea fi. Pentru ca toţi să cunoaştem relaţiile în care ne aflăm, dezvăluindu-ne scopurile întâlnirilor „întâmplătoare” din viaţa noastră. Pentru ca şi noi să ne punem în mişcare, să ne dezvoltăm, să ne îndeplinim dorinţele şi să ne împlinim visele.
Vorbenergy a aflat cum să facă toate astea şi a ales să şi împărtăşească tot ceea ce a aflat.
Text: CĂTĂLINA ELENA POTÂRNICHE

S-ar putea să-ți placă și...