FILME Stiri

(P) Arnold – noul documentar dedicat celebrului actor Arnold Schwarzenegger

În iunie 2023 s-a lansat oficial noul documentar Arnold, care urmărește viața foarte interesantă a unei personalități de calibru: Arnold Schwarzenegger, cu o imagine de-a dreptul legendară. La 75 de ani, acesta are o carieră pe 3 dimensiuni: culturist, actor și politician / activist implicat semnificativ în societatea americană.

Arnold Alois Schwarzenegger s-a născut pe 30 iulie 1947 în Thal, un sat aproape de Graz, în Austria. Documentarul Arnold, disponibil pe platforma de video streaming online Netflix inclusiv în România, urmărește viața lui Schwarzenegger de la primii ani de viață, trecând prin etapele cele mai importante – performanțele fabuloase în lumea culturismului, modul în care a devenit unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați actori de cinema, dar și cariera sa politică.

În calitate de politician republican, a ajuns să ocupe o poziție foarte importantă în Statele Unite ale Americii, devenind cel de-al treizeci și optulea guvernator al statului California.

Roluri rămase în istoria cinematografiei

Arnold și-a câștigat faima la nivel global în anii `80 și `90, când a jucat în filme de top la Hollywood. Fiind o imagine a puterii fizice, a primit în special roluri în filme de acțiune, dar a ajuns să joace și în filme de comedie de mare succes. Emblematic rămâne rolul din în franciza Terminator. Primele două filme, cele din 1984 și 1991, au avut un ecou internațional foarte puternic. Au stabilit recorduri de încasări în SUA și nu numai, dinamizând nișa de filme de acțiune.

Filmele Terminator au inspirat și lumea jocurilor, în special după lansarea producției Terminator 2: Judgment Day. Până în 1993, fuseseră lansate deja 5 versiuni de joc Terminator 2. Pe măsură ce industria jocurilor video s-a dezvoltat, au apărut titluri și mai complexe bazate pe noile filme ale francizei – Terminator 3: Rise of the Machines (2003), Terminator Salvation (2009), Terminator Genisys (2015) și Terminator: Dark Fate (2019). Ca exemple de astfel de jocuri video, amintim Terminator 3: The Redemption, lansat în 2004, și Terminator Resistance pentru PlayStation 4, lansat în 2019. Există și sloturi online inspirate de franciza Terminator, cel mai cunoscut fiind Terminator Genisys de la Playtech, disponibil și pe platforme de cazino online licențiate în România, cu mize reale și demo.

Viața lui Arnold, cu bune și cu rele

Arnold Schwarzenegger s-a ferit mereu de controverse și se poate spune că a avut mereu o imagine pozitivă, ceea ce este destul de dificil pentru o vedetă de asemenea proporții. Iubit de public, Arnold s-a bazat pe popularitatea sa pentru ascensiunea politică, dar a ajuns în ultima perioadă să sprijine și mai mult binele în societate – implicare în gale caritabile, promovare a sustenabilității și alegerilor vegane (de mai mulți ani, Arnold nu mai consumă carne sau alte produse origine animală).

Documentarul Arnold de pe Netflix atinge și puncte sensibile din viața sa, de exemplu momentul în care un film în care a jucat nu a fost deloc pe placul criticilor sau clipa în care a fost aproape de a-și pierde viața, după o operație nereușită la inimă. Relația cu mama sa, aventurile politice și modul în care a adoptat anumite alegeri în viață reprezintă capitole importante în acest documentar destul de intim, în care sunt incluse interviuri și cu alte vedete precum James Cameron, Danny DeVito, Jamie Lee Curtis, Sylvester Stallone.

Printre filmele în care a jucat Arnold, menționăm, alături de cele din franciza Terminator, producții precum Hercule la New York, Conan Barbarul, Conan Distrugătorul, Predator, Febra roșie, Total Recall, Gemenii, Polițist de grădiniță, Minciuni adevărate. A apărut inclusiv în The Expendables și The Expendables 2, alături de rivalul său de pe ecrane, Sylvester Stallone.

S-ar putea să-ți placă și...