Copii super

Theodor Andrei este o voce a României

Theodor Andrei este o VOCE. La cei 12 ani ai săi, este suficient să înceapă să cânte ca publicul să rămână fascinat. S-a întâmplat acest lucru de multe ori, iar lui Theodor, această magie care se înfiripă între el și spectatori îi dă forță să meargă mai departe pe drumul său. A câștigat multe premii, muncește mult ca să-și împlinească visul, dar pentru el muzica este o pasiune și nu simte efortul. Theodor Andrei este menit să fie pe scenă. Am înțeles acest lucru printre rândurile interviului pe care l-a oferit pentru presscafe.ro, dar mai ales atunci când l-am ascultat cântând. Aveți ocazia s-o faceți și voi și să vă bucurați de această voce a României care are doar 12 ani.

Presscafe: Cum s-a născut la tine pasiunea pentru muzică? Ai în familie pe cineva cu talent muzical?

Theodor Andrei: La vârsta de 5 ani am început să merg cu părinţii la concerte: Ştefan Bănica Jr, Holograf, Direcţia 5 şi Pasărea Colibri. Am început să folosesc un pic şi calculatorul şi să mă las fascinat de Youtube. Bunica mea, în tinereţe, a cochetat cu muzica populară, fratele mamei mele cu muzica folk şi… un văr al mamei este Cezar Ouatu.

Presscafe: Când ai început să te ocupi și tu de muzică, serios? La ce vârstă?

Theodor Andrei: Am început să studiez pianul în particular de la vârsta de 7 ani. La vârsta de 10 ani am început, timid, să studiez canto.

Presscafe: Îţi mai aminteşti prima dată când ai urcat pe o scenă adevărată?

Theodor Andrei: S-a întâmplat în decembrie 2014 pe scena Teatrului de revista ”Constantin Tănase”, sala Savoy, la o preselecţie pentru emisiunea NEXT STAR.

Presscafe: Ce sentimente te încearcă atunci când vezi în faţa ta publicul?

Theodor Andrei: Mărturisesc, nu am niciodată emoţii în adevăratul sens al cuvântului. Îmi place mult însă să simt cum publicul trăieşte muzica pe care o interpretez şi îmi place să îl fac să se simtă bine.

Presscafe: Participi și la concursuri? Ai luat premii?

Theodor Andrei: Particip la nenumărate concursuri, nici nu mai ştiu numărul. Am început în anul 2015, în special în Bucureşti, apoi în 2016 în ţară, şi anul acesta în ţară, Bucureşti şi în afara ţării. Pe toate le consider importante pentru că, în general, pregătesc piese noi şi diferite şi din fiecare concurs am ceva de învăţat. Dintre marile trofee amintesc : Marele trofeu adolescentGala Star Melody 2017, Marele trofeu al Festivalului STAR DE 5 STELE 2016, Trofeul FESTIVALULUI BEST POP ROCK- Tg Neamţ 2017, câştigătorului ediţiei a patra DREAMSTAR JUNIOR CONTEST -TVH şi participarea în marea finală unde am luat locul 5 şi, nu în ultimul rând, participarea la primul sezon VOCEA ROMÂNIEI JUNIOR, unde am ajuns în Semifinală.

Presscafe: Dacă se întâmplă să nu primeşti premiul cel mare cum reacţionezi?

Theodor Andrei: Nu de fiecare dată am luat locul cel mare, contează mult nivelul festivalului, preselecţiile dure… concurenţii… dar de fiecare dată realizez că am avut de învăţat şi, în primul rând, că am acumulat experienţă şi că mi-am făcut prieteni noi. Îmi promit că voi fi mai bun… şi dacă am simţit o nedreptate încerc să trec peste.

Presscafe: Crezi că sunt importante competiţiile muzicale? De ce?

Theodor Andrei: Eu cred că da, pentru mine au contat în special pentru că am acumulat multă experienţă… mi-am făcut o imagine… am cunoscut o mulţime de colegi, am întâlnit diferite jurii şi am înţeles exigențe şi pretenţii.

Presscafe: Cea mai vizibilă, să spunem, competiție la care ai participat a fost ”Vocea României Junior”. Povestește-ne, pe scurt, ce înseamnă un asemenea show pentru un concurent, dincolo de ce vedem noi la televizor!

Theodor Andrei: Pentru mine a fost şi rămâne o experienţă unică, de neuitat. Preselecţiile au fost foarte dure…. iar etapele văzute pe sticlă au fost şi mai încărcate de adrenalină… e ceva ce nu se compară cu niciun festival. Pentru 4-5 minute de show se munceşte enorm… consumul nervos e maxim. De exemplu, la blind-uri: am sosit la studiouri la 8.30, dimineaţa, dar mie mi-a venit rândul să intru în concurs la 18.30, seara. Eram deja obosit şi un pic demoralizat de cei care ieşeau trişti ca nu s-a întors niciun scaun. A fost o tensiune de nedescris… E mult de povestit din fiecare etapă, dar una peste alta – A MERITAT FIECARE EMOŢIE.

Presscafe: Cum te-ai pregătit după fiecare probă din concurs peste care ai trecut cu bine? Era din ce în ce mai greu sau, dimpotrivă, părea mai simplu?

Theodor Andrei: Sunt etape bine puse la punct, în sensul că se fac repetiţii cu trainerii vocali ai antrenorilor şi apoi cu antrenorii. Se fac repetiţii cu band-ul, se fac probe de imagine şi de sunet. Totul pare foarte frumos şi nu pare greu pentru că suntem într-o echipă chiar dacă am fost concurenţi. Doar în ziua filmării etapei se simt emoţia aceea de nedescris şi adrenalina.

Presscafe: La concursul ”Vocea României Junior” ai ajuns în semifinală.

Theodor Andrei: Da, am depăşit etapa a doua (Battle) şi am intrat în etapa a treia, Semifinala. Deja eram prieten cu toţi concurenţii, ne înţelegeam super, formam o echipă (de altfel, am şi avut împreună un moment de musical în Semifinală). În ciuda unei probleme grave cu gâtul cu o zi înainte de semifinală, cu medicaţie şi repaus vocal de o zi, am reuşit să cânt foarte bine, zic eu.

Presscafe: Dacă ai putea, te-ai mai duce o dată să participi la această competiţie ? De ce? Ce a însemnat pentru tine acest concurs?

Theodor Andrei: În mod clar, nu mai pot participa încă o dată la Junior, dar cu siguranţă mi-ar plăcea să particip la adulţi, la ”Vocea României”. Microbul odată intrat în organism… nu se mai vindecă uşor. Este ceva greu de redat… mirosul… aerul… atmosfera din acel studio. E o adevărată magie.

Presscafe: Cine te sprijină în parcursul tău muzical?

Theodor Andrei: Pot folosi un milion de cuvinte, dar unul este destul: mama. Ea a fost de la început alături de mine şi m-a susţinut în toate competițiile. De multe ori, numai ea avea emoţii în locul meu. Evident şi tatăl meu este alături de mine, iar bunica mea din partea mamei m-a susţinut şi m-a încurajat, fiind unul dintre „sponsorii” mei.

Presscafe: Ce alte preocupări mai ai în afară de cântat?

Theodor Andrei: Îmi place să merg la cursul de teatru organizat la şcoală, îmi place să joc badmington şi, nu în ultimul rând, sunt super fan kendama (level 8).

Presscafe: Cum îţi petreci timpul liber şi cu cine?

Theodor Andrei: Nu mă pot lăuda că am prea mult timp liber, dar în rarele momente în care îl am, mă joc Minecraft cu doi dintre colegii mei de clasă: Teodora şi Alex.

S-ar putea să-ți placă și...