EXPOZITII

Ocolul Lumii in 80 de minute. Dupa Jules Verne. Colectia Adina Nanu

Muzeul Taranului Roman te invita, in perioada 7 aprilie – 5 mai, sa faci Ocolul Lumii in 80 de minute. Dupa Jules Verne, prin intermediul colectiei lui Prof. Univ. Dr. Adina Nanu.

Iti mai amintesti de Jules Verne si de aventurile sale? Ei bine, prin expozitia de fata ai ocazia sa faci o incursiune in timp, in anul 1872, si sa-ti inchipui cum si-a imaginat ocolul lumii celebrul scriitor francez.

ocolul lumii in 80 de minute

 

Potrivit comunicatului de presa, expozitia este o fantezie menita sa starnească imaginatia, nu o reconstituire fidela a unor fapte reale, nici relatarea unui studiu stiintific, ci un fel de ilustrare a unei carți in care desenele sunt inlocuite cu vesminte si obiecte autentice, care ar fi putut fi vazute la sfarsitul secolului al XIX-lea de catre Jules Verne si eroii sai.

In urma cu aproape 150 ani, ocolul lumii aparea ca o aventura extraordinara. Pe atunci se calatorea greu si incet, se circula pe pamant cu trasura, cu bicicleta (cu o roata mai mare si una mai mica) si doar de putini ani cu trenul (actionat cu aburi din foc cu lemne), pe apa cu corabia cu panze (apoi si cu motor cu aburi intocmai ca trenul), in cei mai îndrazneti, ca fotograful Nadar, prietenul lui Jules Verne, se suiau in marea noutate, balonul.

Scopul proiectului este ca vizitatorii sa plece de la expozitie agale, sa fie atenti la imaginile pe care le întalnesc la tot pasul, la aspectul trecatorilor si al caselor. Sa nu fuga incontinuu, cu ochii pe ceas, ca eroii lui Jules Verne ocolind pamantul, ci sa se oprească in loc și sa se bucure de ceea ce vad.

Vernisajul expozitiei Ocolul Lumii in 80 de minute. Dupa Jules Verne va alea loc pe 7 aprilie, de la ora 18, la Muzeul Taranului Roman, in sala Irina Nicolau. Expozitia va putea fi vizitata, de marti pana duminica, intre orele 10 si 18.

Intrarea este libera.

Surse foto: Ocolul Lumii in 80 de minute. Dupa Jules Verne si fundacionaquae.org

S-ar putea să-ți placă și...