RESTAURANTE

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este situat in centrul istoric al Bucurestiului in apropiere de Piata Unirii, pe strada Franceza. Cu siguranta este o locatie ce nu trebuie ratata atat de catre bucuresteni cat si de catre persoanele din provincie si de strainii aflati in vizita aici.

hanul lui manuc

Am ales sa iau cina in aceasta locatie intr-o seara de luni. Localul era destul de aglomerat, chiar daca era o zi obisnuita si am putut observa ca foarte multi straini aleg Hanul lui Manuc pentru a degusta preparatele traditionale romanesti gatite la un standard inalt de catre bucatari profesionisti.

Meniul restaurantului este unul vast, exista diferite feluri de mancare traditionale, de la ciobe la sarmalute cu mamaliga pana la salate, paste si specialitati ale bucatarului. Este aproape imposibil sa nu gasesti ceva pe plac in meniul Hanului. Totodata, meniul de bauturi contine diferite vinuri foarte vechi, romanesti, ceea ce este imbucurator pentru iubitorii de vin si nu numai. Este un local potrivit atat pentru tineri cat si pentru persoanele mai in varsta. Hanul lui Manuc poate fi potrivit atat pentru a sarbatori o zi speciala, cat si pentru a iesi din rutina zilnica si a te destinde intr-un ambient placut alaturi de persoanele dragi.

Preturile restaurantului nu sunt nici mici, dar nici foarte mari. O cina pentru doua persoane este in jur de 100 lei, dar depinde foarte mult de specialitatile alese si de ce doriti sa beti. Servirea este foarte buna si rapida, ospatarii sunt politicosi si raspund cu drag la intrebarile legate de felurile de mancare. Din acest punct de vedere, am fost foarte multumita.

Ceea ce face atat de special acest loc este faptul ca se afla intr-o cladire plina de istorie, un important obiectiv turistic si monument istoric. Hanul lui Manuc te face sa te intorci in timp si in acelasi timp sa savurezi preparate speciale ce fac parte din istoria si bucataria romaneasca.

Recomandam cu placere acest local pentru iubitorii de istorie, pentru cei ce isi doresc sa iasa din tiparul zilnic si isi doresc sa incerce ceva traditional romanesc.

hanul lui manuc

S-ar putea să-ți placă și...