Stiri

Au crescut vanzarile la lazi frigorifice si guitatul excesiv pe timp de noapte

Cand ministrul agriculturii se afla in preajma animalelor le spunea: „Ai la Daia” Toata lumea credea ca spune: „Hai la Daia!” Nu era adevarat. De fapt spunea: Ai lada din aia? Azi asa, maine asa, pana ce vorbele sale au inceput sa aiba sens. De pilda, la mine in sat s-a afisat pe usile magazinelor ca astazi vin sa verifice ograzile in cautarea porcilor cu pesta porcina. Prea tarziu!  Ieri zbarnaiau curierii cu livrarile de lazi frigorifice, iar de aseara toti porcii sunt in ele. De-ati fi vazut ce alergau noaptea pe strazi cu hainele pline de sange, cu arzatoare, cutite si topoare… Ca, de, romanul este unit la necaz. De guitatul excesiv si din toate partile, ce sa mai vorbesc?!

Ma si gandesc cum ies astazi copiii in fata reprezentantilor legi si cum raspund ei la intrebarile oficiale.

-Ma copile, parintii tai sunt acasa?

-Nu, dar de ce intrebati?

-Porci aveti?

-Eu sunt mic, nu stiu nimic, in lada noua a pus porcu’ tata!

Aci, pe internet, dar mai ales pe facebook este zarva mare cu cei care cresc porci in ograda. Cica ala este porc adevarat. Da, apoi cu ce-l hraneste? Cu ghinda si laptuci, ori cu cereale bio? Nici vorba, cu furaje concentrate, cu paine uscata si laturi acide. Nimic nu este si nici nu o sa mai fie ce a fost, insa parca-i dam valoare cand il bagam in lada. Nu ma refer la situatia asta, ci asa, in general. „Ma duc la ai mei sa taiem porcul. De abia astept sa mananc carne din aia buna, ca de, este porc de tara.” Sigur ca da!

P.S. Mare grija cu cei care vin sa va ia porcii. In tara asta plina de inventivi, se va gasi cineva care sa speculeze oportunitatea. Se pare ca ar fi fost unii care au facut treaba buna dandu-se reprezentanti ANSVSA, insa s-au calicit si au ajuns chiar la ferma lui Dragnea. Este si un film pe subiect, numai ca animalul principal este gaina. Va recomand sa-l vedeti.

Daca ne-am reveni din tampenia asta, ar trebui sa ne intrebam cand primim banii pe porci si de ce nu acum. Ei bine, puteam sa cerem bani de la Comunitatea Europeana. Era dreptul nostru, insa astia ne cer sa demonstram ca am cheltuit cu cap banii primiti pentru izolarea focarelor si prevenirea raspandirii virusului/bolii. Deci… NU! Intrebari puneti voi. Stiu ei cand trebuie sa va raspunda! Probabil atunci cand or sa va plateasca banii pe porci.

Atentie: Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Eventualele greseli gramaticale sunt puse intentionat, deci incercati altceva! Traim cum putem si putem cat traim! :))

 

S-ar putea să-ți placă și...