LOCURI RESTAURANTE

Zen Garden, cel mai zen restaurant chinezesc din București

Dacă te saturi de tradițional și simți nevoia să mai încerci și tu altceva, alege un restaurant cu meniu chinezesc. Și nu pe oricare, ci pe acela în care însăși managera te întâmpină la intrare cu zâmbetul pe buze, iar ospătarii sunt atât de amabili, încât nu te deranjează. Vin la tine doar dacă suni din clopoțel. Da, nu e o utopie, ci chiar se întâmplă la Zen Garden, restaurantul chinezesc de pe strada Silvestru, nr. 3, din București.

Dincolo de amabilitatea personalului, încă de la intrare te învăluie o atmosferă plăcută. Muzică liniștitoare în surdină, decor elegant, aranjat cu gust, iată câteva din atributele celui mai zen restaurant chinezesc din București. Ai sta acolo ore în șir, doar de dragul ambientului, iar când mai vine și meniul cu tot ce-ți poftește inima din bucătăria chinezească, n-ai cum să nu devii client al locului.

Pentru că deja am câteva preferințe culinare, am decis să le încerc tot pe acelea, doar ca să fac o comparație între cum se gătește aici și cum se gătește în alte restaurante cu același specific. Surpriza a fost foarte plăcută (chiar m-aș fi întristat să îmi placă atât de mult locul, iar mâncarea să nu fie la înălțimea așteptărilor). Colțunașii de porc și orezul curry au fost la înălțime, iar desertul lapte prăjit m-a vrăjit. Bineînțeles că am studiat meniul de curiozitate și am regăsit tot ce-și dorește cineva atunci când spune mâncare chinezească: urechi de lemn cu bambus, vită cu cinci arome, supă de iarbă de mare cu colțunași, supă de porumb, preparate din pui, porc, vită, pește, dar și produse vegetariene.

Știu că un mare interes îl reprezintă prețurile. Și din acest punct de vedere am avut o surpriză plăcută și chiar am făcut un calcul rapid: mâncarea pe care o comand acasă de la restaurantele chinezești tip fast food are același preț cu cea de la restaurant. Evident, în cazul în care mănânc acasă, în cutie de carton, nu pot compara cu luatul prânzului în oraș, într-un loc în care ești servit cu amabilitate și care îți oferă un ambient extrem de cald și primitor. Ca să dau câteva exemple, porția de colțunași prăjiți costă 18 lei, iar orezul curry, 10 lei. Supele au prețuri cuprinse între 8 lei și 22 de lei, produsele din carne de pui, între 30 și 36 de lei porția, la fel și cele de porc și vită. Carnea de rață și peștele sunt puțin mai scumpe, dar măcar ai certitudinea că mănânci ceva proaspăt, gătit bine și pe loc.

Am fost impresionată de Zen Garden, din toate punctele de vedere, așa că vă recomand cu drag să îi treceți pragul măcar o dată. Sigur veți reveni!

 

S-ar putea să-ți placă și...